Bizden ve Dünyadan Haberler

AVRUPA BİRLİĞİ İTHALATÇILARI İÇİN CBAM ÖZ DEĞERLENDİRME ARACI YAYINLANDI!

İthalatçılar için bu sürecin karmaşıklığını azaltmak ve uyum süreçlerini kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen CBAM Öz Değerlendirme Aracı ithal edilen ürünlerin CN kodları üzerinden hızlı bir değerlendirme yaparak, ürünün CBAM kapsamında olup olmadığını, geçiş dönemi sürecini ve raporlama yükümlülüklerini belirlemektedir.

İşletmeler, araç üzerinden ithal ettikleri ürünlerin CN kodu, Malın menşe ülkesi, Gönderilen CBAM mallarının değeri ve İthalat amacına uygun olarak aracı doldurarak basit bir arama yapabilmekte ve değerlendirme sonuçlarına ulaşabilmektedir.

CBAM Öz Değerlendirme Sisteminin Faydaları:

•Hızlı ve Doğru Değerlendirme: Araç, karmaşık regülasyonları basit bir arayüz üzerinden anlaşılır hale getirerek, işletmelerin hızlı ve doğru değerlendirme yapmalarını sağlamaktadır.

•Uyum Sürecinin Kolaylaştırılması: CBAM’e uyum sürecinde karşılaşılabilecek belirsizlikleri ortadan kaldırarak, işletmelerin hazırlık süreçlerini optimize etmektedir.

•Risk Yönetimi: Potansiyel riskleri önceden tespit ederek, işletmelerin gelecekteki operasyonlarını daha güvenli hale getirecektir.

23.09.2024 versiyonlu CBAM Self Assessment Tool Version 1.0

Güncel durumu takip etmek için tıklayınız.